Javni poziv – prijave za sudjelovanje u sustavu civilne zaštite za potrebe Gradskog društva Crvenog križa Daruvar

Temeljem Zakona o sustavu civilne zaštite Grad Daruvar je obvezi popunjavanja postrojbi civilne zaštite na svom području. Gradsko društvo Crvenog križa Daruvar je pravna osoba od interesa za sustav civilne zaštite Grada Daruvara i potrebno je izvršiti popunu tima za djelovanje prilikom velikih nesreća i katastrofa, jer je dosadašnjim obveznicima istekla zakonska obveza sudjelovanja u operativnim snagama sustava civilne zaštite.
Jedan od načina popunjavanja postrojbi civilne zaštite je i javni poziv građanima i Grad je ovih dana objavio javni poziv.
Obveze članova postrojbe civilne zaštite pri Gradskom društvu Crvenog križa Daruvar je pomoć u slučaju velikih nesreća i katastrofa – zbrinjavanje, smještaj unesrećenih u za to predviđene smještajne objekte, pružanje osnovne prve pomoći, podjela hrane, odjeće i obuće i ostalih poslova koji budu potrebni.
Ovim putem molimo naše građane da se odazove na javni poziv.

Javni poziv - tim za GDCK Daruvar stranica 1Javni poziv - tim za GDCK Daruvar stranica 2

OBAVIJEST ZA UMIROVLJENIKE

Obavještavaju se umirovljenici s područja grada Daruvara  kojima je mirovina manja od 2.000,00 kn da mogu doći po Božićnicu u Gradsku upravu Daruvar od 11. do 13. prosinca 2017. godine u veliku vijećnicu u vremenu od 09,00 do 12,00 sati.

Umirovljenici su dužni prilikom podizanja Božićnice predočiti osobnu iskaznicu.

Mole se umirovljenici, koji zbog opravdanih zdravstvenih problema ne mogu doći osobno po Božićnicu, da se jave na telefon 633-325, jer će im djelatnici Gradske uprave Daruvar 14. i 15. prosinca donijeti Božićnicu.

Umirovljenicima s područja Doljana, Gornjeg i Donjeg Daruvara, Daruvarskih vinograda, Ljudevit Sela, Lipovac Majura, Vrbovca i Markovca, Božićnice će donijeti djelatnici Gradske uprave Daruvar 14. i 15. prosinca 2017. godine.