Obavještavamo Vas da će se, 15.  i 16. prosinca 2022. godine u Daruvaru,  u sklopu projekta „SAFE TOGETHER – Risk prevention in the cross-border area“, izvesti zajednička pokazna vježba na kojoj će sudjelovati timovi iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Prvi dan 15. prosinca 2022. godine izvest će se vježba gašenja požara i spašavanja ozlijeđenih osoba iz ruševina na lokaciji S. Radića 48/4, a drugi dan 16. prosinca izvest će se vježba potrage i spašavanja na kopnu i iz vode ( lokacije: Doljansko jezero i Petrov vrh ).

Projekt SAFE TOGETHER  sufinanciran je  iz programa Interreg – IPA CBC Croatia – Bosnia and Herzegovina – Montenegro, a partneri na projektu su Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore, Direktorat za zaštitu i spašavanje ( Lead Partner ), Grad Gradiška iz Bosne i Hercegovine te Grad Daruvar.

Opći cilj projekta SAFE TOGETHER je poboljšati sposobnost reagiranja na katastrofe kroz povećanje razine spremnosti i operativnosti spasilačkih službi na prekograničnom području središnje Hrvatske, sjeverne Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Skip to content