POP UP festival

U gradu Daruvaru želimo učiniti puno toga za dobrobit djece u našoj zajednici. Vjerujemo da je uz fizički i intelektualni, emocionalni razvoj dio djetetove dobrobiti i stoga smo se uključili u najveći događaj na temu promicanja važnosti emocionalne inteligencije u povijesti – zajedno s preko 250.000 sudionika, 1000 volontera u 130 zemalja i partnerskih organizacija iz cijelog svijeta.

Ovaj zajednički događaj, koji je inicirala neprofitna međunarodna organizacija „6seconds“ se zove POP-UP festival emocija, dobrobiti i dječjih prava a organizira se s ciljem proslaviti Međunarodni dan dječjih prava, kao bi smo globalno dijelili ljubav ali i poboljšali vještine potrebne za stvaranje boljeg svijeta.
Prema Ujedinjenim narodima, svrha Međunarodnog dana dječjih prava je potaknuti ljude na zagovaranje, promicanje i slavljenje prava djece, provođenje u dijaloge i akcije koje će graditi bolji svijet za našu djecu.
POP-UP festival čini upravo to – uključivanjem raznih organizacija i volontera diljem svijeta u jednu globalnu proslavu, potiče se dijalog o bitnim vještinama za djecu ali i odrasle kako bi se razvila samosvijest i dobrobit najših najmlađih.

Naš (daruvarski) POP-UP festival održat će se od 20.-26.11.2017.
Vrlo smo uzbuđeni što ga ispred Grada Daruvara i Bjelovarsko –bilogorske županije radimo u suradnji sa mnogim partnerima a to su; Ekonomska i turistička škola Daruvar ; Osnova škola Vladimir Nazor, Češka osnovna škola J.A. Komenskog, Glazbena škola Brune Bjelinskog Daruvar, Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar, Klub Skok Daruvar, Sportska zajednica grada Daruvara i Češka beseda Daruvar a vjerujemo da će nam se pridružiti i mnogi zainteresirani volonteri.
Očekujemo da će ovaj u događaj biti uključeno oko 800 djece iz Daruvara i okolice.
POP-UP festival će educirati i potaknuti djecu i odrasle da razvijaju i prakticiraju emocionalnu inteligenciju – vještine koje potiču dobrobit i podršku svijetu u kojemu su prava djece u potpunosti realizirana.
Program cjelokupnog festivala očekujete uskoro!!!