I ove se godine, Grad Daruvar sa svojim brojnim partnerima, pridružuje se globalnoj proslavi Međunarodnog dana djeteta, 20. studenoga, organizacijom POP-UP festivala emocija, s ciljem povećanja svijesti o važnosti emocionalne inteligencije u našoj zajednici, naravno, u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom.
POP-UP festival emocija i dječje dobrobiti dio je globalnog festivala emocija koji je inicirala međunarodna organizacija Six-seconds, uz potporu UNICEF-a, s ciljem zaštite mentalnog zdravlja djece i mladih, promičući područje emocionalnog opismenjavanja i emocionalne inteligencije. Festival se provodi u 220 država svijeta. https://popup.6seconds.org/
Festival emocija u Daruvaru planiramo obilježiti sljedećim aktivnostima:
– dvodnevnim edukativnim programom – Search Inside Yourself
– za suradničke organizacije (odgođeno zbog bolesti predavačice na 5.i 6.12.2020., potrebna je posebna prijava).
Program SIY je osmišljen u Google-u kada je jedan od najranijih Googleovih inženjera, Chade-Meng Tan, okupio tim vodećih stručnjaka za pažnju, neuroznanost, vodstvo i emocionalnu inteligenciju, kako bi razvio interni tečaj za svoje kolege.
Cilj SIY-a bio je pomoći ljudima da razviju vještine pažljivosti, empatije, suosjećanja i cjelokupne emocionalne inteligencije kako bi stvorili bolje uvjete za individualni i kolektivni napredak.
– radionicama na temu emocija za učenike osnovnih škola i djecu iz vrtića – prema mogućnostima škola i vrtića, do kraja 2020.godine.
Stručna koordinatorica POP UP festivala, Kristina Kanis Uldrijan, dipl. psiholog-prof. u suradnji sa školskim pedagozima, pripremila je brojne preporuke, kao pomoć za moguće aktivnosti koje se mogu provoditi u vrtićkim skupinama, satovima razrednika ili u školskim dnevnim boravcima.
– Na Facebook stranici POP-UP FESTIVAL Daruvar, objavljivati ćemo korisne informacije, videozapise, savjete ili vježbe koje pomažu boljem poznavanju emocionalne inteligencije i usmjerene pažnje, kako bismo ih učinili praktičnim i dostupnim za sve zainteresirane.
Sve vas pozivamo, da se u ovim izazovnim vremenima, posvetite što je moguće više svojim emocijama, odnosima i ljudima koji zaslužuju vašu pažnju.
Emocionalna inteligencija nam je sada potrebnija više nego ikada.
Skip to content