Dana, 10. svibnja 2019. godine održan je koncert otvorenja 10. hrvatskog natjecanja za harmoniku u Daruvaru u organizaciji udruge Harmonikaški centar.
Na koncertu otvorenja natjecanja, nastupili su Duo Mascagni u sastavu harmonikaša Franka Božca te klaviristice Charlene Farrugia Božac u kinu „30. svibnja“.

Franko Božac jedan je od međunarodnih umjetnika ambasadora neprofitne globalne krovne organizacije za glazbenu kulturu i kulturnu diplomaciju Euro Mediterranean Music Academy pod patronatom UNESCO-a i pokroviteljstvom glavnog tajnika Vijeća Europe.
Diplomirao je klasičnu harmoniku na Pedagoškom fakultetu u Puli,a u Londonu na Roy Academy of Music okončao je poslijediplomski studij klasične harmonike.

Charlene Farrugia Božac dobitnica je prestižne nacionalne nagrade u kategoriji koja se dodjeljuje za iznimna postignuća na polju međunarodne umjetničke karijere koji dodjeljuje Arts Councila of Malta. Bavi se i pedagoškim radom,trenutno kao docent na Odsjeku studija klavira Muzičke akademije u Puli.

Natjecateljski dio održan je u hotelu Termal i Glazbenoj školi Brune Bjelinskog Daruvar.

Prisutni su bili i zamjenica gradonačelnika, a ujedno i ravnateljica Glazbene škole Brune Bjelinskog Daruvar, Vanda Cegledi.

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.

Skip to content