Search

Tvrtke i ustanove

Darkom


“Darkom” – komunalno poduzeće Daruvar djeluje od 1964. godine kada je i prvi put registrirano kao “Komunalno poduzeće za izgradnju vodovoda i kanalizacije Daruvar”.

Društvo je naziv “DARKOM” dobilo 1978. godine kada se registriralo za obavljanje komunalne djelatnosti, djelatnosti vodoopskrbe i odvodnje te djelatnosti opskrbe i distribucije zemnim plinom.

Saznajte više.

Darkom – vodoopskrba i odvodnja


“Darkom” – komunalno poduzeće Daruvar djeluje od 1964. godine kada je i prvi put registrirano kao “Komunalno poduzeće za izgradnju vodovoda i kanalizacije Daruvar”.

„Darkom“ je 2013. godine izdvojio djelatnost vodoopskrbe i odvodnje te osnovao društvo Darkom vodoopskrba i odvodnja d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju.

Saznajte više.

Dječji vrtić Vladimir Nazor Daruvar


Dječji vrtić Vladimir Nazor osnovan je 02. 06. 1952. godine. Vrtić ima deset odgojnih skupina sa 220 djece i 31 zaposlenih. Specifičnosti vrtića su: igraonice za djecu grada, radionice za djecu i roditelje, sportske igraonice, engleska igraonica.

Vrtić ima cilj stvoriti uvjete obiteljskog odgoja, partnerski odnos s roditeljima te dobru komunikaciju sa širom zajednicom.

Saznajte više.

Češki dječji vrtić Ferde Mravenca Daruvar


Češki vrtić Ferde Mravenca osnovala je 1927. godine Češka beseda Daruvar s ciljem njegovanja i održavanja češkog jezika, običaja, kulture i tradicije.

Oko 130 djece je obuhvaćeno u šest odgojno-obrazovnih skupina, tri jasličke i tri vrtićke skupine. 19 zaposlenih djelatnika, od toga 11 odgojiteljica i jedna medicinska sestra.

Saznajte više.

Dom za starije i nemoćne osobe Ljudevite pl. Janković


U najljepšem malom gradu kontinentalne Hrvatske, na samo kilometar udaljenosti od centra grada, u okolišu prepunom zelenila, nalazi se Samostan sestara milosrdnica Sv. Vinka Paulskog. U jednom dijelu objekta, na površini od 880 m2, uređen je i opremljen prostor za udoban boravak i život starijih i nemoćnih osoba. Dom je sa radom započeo 1. ožujka 2009. godine, a osnivač doma je Grad Daruvar. Zbog atraktivne lokacije i vlastitog malog parka smatra se jednim od najpoželjnijih domova za smještaj.

Saznajte više.

Gradska tržnica Daruvar d.o.o.


Daruvarska tržnica – Gradska tržnica Daruvar d.o.o. Daruvar, trgovačko društvo u vlasništvu Grada Daruvara, a nalazi se u samoj jezgri grada – Kolodvorskoj ulici. Glavni tržni dani u Daruvaru su srijeda i subota.

Saznajte više.

Javna vatrogasna postrojba


Javna vatrogasna postrojba Grada Daruvara osnovana je 1. siječnja 2000. godine, a osnivač je Grad Daruvar. Ima zaposlenih 29 vatrogasaca. Pravni je sljedbenik Vatrogasne ispostave MUP-a Republike Hrvatske.

Po zapovjedi Glavnog vatrogasnog zapovjednika sudjeluju aktivno i na gašenju požara na cijelom teritoriju RH. 22 osposobljena vatrogasca su u sastavu interventne postrojbe MUP-a RH za desantno djelovanje u gašenju požara.

Saznajte više.

Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar


Kulturni život jedne sredine često se vrednuje po radu kulturno-umjetničkih društava i prosvjetnom radu te po izdavačkoj djelatnosti.

U novijim zapisima često se spominje da je daruvarska narodna knjižnica osnovana 1947. godine, no prema tvrdnjama Vladimira Daneka, prvog daruvarskog knjižničara nakon rata, knjižnica je osnovana vjerojatno tek krajem 1948. godine.

Od 1993. godine knjižnica nosi naziv Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar.

Knjižnične se usluge pružaju svim stanovnicima Grada i okolice bez obzira na njihovu dob, u različitim oblicima i s pomoću suvremenih tehnologija.

Saznajte više.

Pučko otvoreno učilište Daruvar


Pučko otvoreno učilište Daruvar je kulturno-obrazovna ustanova kojoj je osnivač Grad Daruvar i punopravna je članica Hrvatske zajednice pučkih i otvorenih učilišta.

Svojom širokom lepezom djelatnosti posljednjih godina POU Daruvar postalo je prepoznatljivo središte kulturnih i obrazovnih sadržaja na području Bjelovarsko- bilogorske županije, a njegovim programima služe se i korisnici iz susjednih županija.

Osnovne djelatnosti Učilišta su kultura i obrazovanje.

Na kulturnom području Učilište organizira mnogobrojne glazbeno- scenske manifestacije: kazališne predstave, koncerte, kino predstave, prigodne akademije, amaterske festivale, izložbe, a nastavu održava u prostorima svoje podružnice Hrvatskog doma.

Pučko otvoreno učilište Daruvar u sklopu svog trgovačkog društva DARUC-a d.o.o. pruža i ugostiteljske usluge u caffe-baru “Kino”, upravlja gradskim odmaralištem u Malom Lošinju, gradskom sportskom dvoranom koju redovito koriste daruvarske srednje škole, sportski klubovi, te skupine rekreativaca.

Saznajte više.

Termalni vodeni park Aquae Balissae

 

Termalni vodeni park Aquae Balissae je vodena oaza najljepšeg malog grada kontinentalne Hrvatske, u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske (u zapadnom dijelu pokrajine Slavonije).
Vodeni park koristi isključivo geotermalnu vodu čija je prosječna temperatura 32 Celzijeva stupnja, kojom se nastavlja tradicija liječenja i uživanja duga više od dvije tisuće godina.

Termalni vodeni park je smješten u samom srcu grada Daruvara, svega 300 metara udaljen od glavnog gradskog trga. Sadrži mnoštvo ekskluzivnih sadržaja koji zadovoljavaju želje i potrebe svih generacija.

 

Saznajte više.

Razvojna agencija Daruvar


Razvojna agencija Daruvar je javna ustanova za koordinaciju i razvoj Grada Daruvara. Svrha Agencije je da postane centralno mjesto za pripremu i provedbu EU projekata te da ima vodeću ulogu u gospodarskom razvoju i poticanju poduzetništva na području grada Daruvara.

Saznajte više.

Zavičajni muzej Daruvar


Zavičajni muzej Daruvar prikuplja muzejsku građu i muzejsku dokumentaciju sukladno svojoj misiji i organizira i provodi stalne i povremene izložbe.

Saznajte više.

Skip to content