Sukladno dostavljenom dopisu Stožera civilne zaštite, a s obzirom na novonastalu situaciju vezanu uz širenje novog korona virusa COVID-19, aktivirani su stožeri civilne zaštite jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Danas se po hitnom postupku sastao Stožer civilne zaštite Grada Daruvara koji je donio zaključke u svezi novonastale situacije.
Sjedište Stožera civilne zaštite Grada Daruvara je zgrada Gradske uprave Grada Daruvara, stručne službe Grada Daruvara dogovorit će sklapanje ugovora s ovlaštenom pravnom osobom za potrebe dezinfekcije prostora i vozila.

Smanjen je rad djelatnika gradske uprave i poduzeća u vlasništvu grada zbog čega su stranke zamoljene da informacije traže putem telefona ili e-maila kako bi smanjili kontakte i mogućnosti širenja zaraze.
Preporuča se svim vlasnicima poslovnih prostora da se pridržavaju ranijih uputa Zavoda za javno zdravstvo vezanih za pitanja razmaka između osoba u slučaju zadržavanja većeg broja unutar prostora.

Apeliramo da sve osobe starije životne dobi i osobe koje boluju od kroničnih bolesti ostanu u svojim kućanstvima i izlaze samo u slučaju nužde jer imaju veći rizik od razvoja težeg oblika COVID-19. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.
Stožer Civilne zaštite Grada Daruvara zaključuje da je za sada situacija u našem gradu zadovoljavajuća, s obzirom na to da nema niti jedne osobe zaražene koronavirusom, ali da bi tako ostalo apeliramo na odgovorno ponašanje svih građana i vlasnika ugostiteljskih objekata.

Stožer je istaknuo da u slučaju sumnje na simptome koronavirusa treba zvati najprije dežurnog epidemiologa na broj: 098 492 024.

Ovim putem molimo medije da pozovu građane koji su spremni pomoći onima koji ne mogu ili neće smjeti sami odlaziti u nabavku lijekova i namirnica koje su neophodne za život. Svi zainteresirani mogu se javiti na broj ili mail Gradskog društva crvenog križa Daruvar; gdck@daruvar.tcloud.hr , Telefon: 043 331 630.

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.

Skip to content