Dana 08.12.2017. godine uz potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Ministarstva znanosti i obrazovanja održana je jubilarna svečanost te svakako značajna godina za Centar Rudolf Steiner u Daruvaru. Osim 50 godina rada otvorena je i 25. po redu likovna kolonija.

Centar za odgoj i obrazovanje Rudolf Steiner osnovan je davne 1967. godine te od tada aktivno djeluje u području obrazovanja te skrbi o mladima i djece s intelektualnim i drugim poteškoćama u razvoju. Osim navedenoga Centar Rudolf Steiner je i licencirana ustanova za djelatnost osnovnog školstva po posebnom programu za djecu i mlade s lakim intelektualnim oštećenjima te učenika s višestrukim i kombiniranim teškoćama pod propisanim uvjetima koje propisuje ministar nadležan za obrazovanje.

Povodom održavanja 50-te godišnjice rada te izdavanja monografije čiji je autor Mato Pejić, prikupljene su donacije koje su im prijeko potrebne za izradu monografije te kako bi se Centar Rudolf Steiner prikazao ne samo kao obrazovnu instituciju za djecu s teškoćama u razvoju već kao i modernu ustanovu usmjerenu na socijalnu djelatnost i razvijanje socijalnih usluga u zajednici.

Na svečanosti su dodijeljena i priznanja svima onima koji su svojim trudom i zalaganjem doprinijeli radu i uspješnosti Centra. Na svečanosti se prisutnima obratio gradonačelnik Damir Lneniček, a prisustvovali su i zamjenici Vanda Cegledi i Marcel Medak te predsjednica Gradskog vijeća Snježana Sabo.

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.