Hrvatska voćarska zajednica, Hrvatski centar za poljoprivredu, hranu i selo i Savjetodavna služba u suradnji s Agronomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Poljoprivrednim fakultetom Osijek, Poljoprivrednim institutom Osijek, Institutom za jadranske kulture i melioraciju krša, Institutom za poljoprivredu i turizam Poreč, Zagrebačkom udrugom voćara i Gradom Daruvarom organizira 13. znanstveno-stručno savjetovanje hrvatskih voćara s međunarodnim sudjelovanjem, koje će se održati u Daruvaru od 01. do 03. ožujka 2018. na temu „Lupinasto voće“.

Svečano otvorenje održalo se danas u Kino dvorani „30. svibnja“, a na ovogodišnjem savjetovanju očekuje se 300-injak voćara, znanstvenika i stručnjaka iz Hrvatske i drugih europskih država.

U ime organizatora pozdravnu riječ uputio je Krunoslav Dugalić u ime Organizacijskog odbora Savjetovanja, ravnatelj savjetodavne službe Zdravko Tušek i predsjednik Hrvatske voćarske zajednice Željko Banjavčić. Riječ prisutnima uputili su i župan Damir Bajs te gradonačelnik Damir Lneniček.

Za kulturno umjetnički dio programa bio je zadužen školski zbor Glazbene škole Brune Bjelinskog Daruvar, a potom su dodijeljene povelje i priznanja u kategorijama: „Priznanje uzoran voćar“, „Povelja za poseban doprinos razvoju voćarstva“, „Povelja za razvoj voćarske struke i znanosti“ i „Povelja za životno djelo u voćarstvu“ koja je dodijeljena prof. dr. sc. Martinu Johnu Bukovcu, Professoru emeritusu. Ovo je vrlo značajan događaj za Daruvar te želimo svim sudionicima Savjetovanja puno uspjeha u radu i ugodan boravak u našem gradu!

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.

 

Skip to content