Harmonikaški centar iz Bjelovara organizator je 9. hrvatskog natjecanja za harmoniku koje se od 11. do 12. svibnja održava u Daruvaru. Kao i svake godine, suorganizator natjecanja je Grad Daruvar.

Prvi dan natjecanja otvoren je sinoć svečanim koncertom u dvorcu grofa Jankovića na kojem je bio prisutan gradonačelnik Damir Lneniček, dok će se samo natjecanje odvijati na lokaciji hotela Termal Daruvarskih toplica te Glazbene škole Brune Bjelinskog Daruvar.

Ove godine na natjecanju predstavit će nam se ukupno 97 natjecatelja i 50 mentora iz 32 institucije. Osim uživanja u glazbi, sudionici natjecanja ovdje izmijenjaju iskustva i note, pronalaze se inspiracije, stvaraju nova prijateljstva i planovi za budućnost i tako već devetu godinu.

Posebnost ovog natjecanje je ta što je natjecanje u Daruvaru jedino u Hrvatskoj koje natjecateljima omogućuje kvalificiranje na Harmonikaške igre – natjecanje svjetskog ranga, u disciplinama klavirske i kromatske harmonike. Mogućnost prijave na „Harmonikaške igre 2018“ dobit će 50% najboljih harmonikaša u svakoj pojedinačnoj kategoriji dobnoj kategoriji.

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.