Pod organizacijom Školskog sportskog saveza grada Daruvara i uz pomoć Sportske zajednice grada Daruvara pokreće se BESPLATNA ŠKOLA KOŠARKE !!

Cijeli program trajati će od 23.08 – 31.08. 2021, a trenirati će se svaki dan po 60/90min ( Vanjsko igralište Centra Rudolf Steiner). Dođi i upoznaj se sa osnovama jednog od najpopularnijeg ekipnog sporta na svijetu! Nauči osnovne elemente tehnike i provedi 7 dana aktivno uz prijatelje i ekipu! Prijave do 15. 08. 2021!!! 

Sve prijave putem maila: skolski.ss.daruvar@gmail.com

Školu košarke vode stručni treneri, bivši košarkaši s područja Daruvara., uz pomoć magistara kineziologije. Broj djece varira između 10 i 20 po skupini. Točni termini i vrijeme održavanja treninga nakon završetka prijava.

Planom i programom škole košarke omogućava se kontinuirana sportska aktivnost djece uzrasta 7 -14 godina starosti. Voditelji programa djecu upoznaju i uvode u savladavanje osnovnih elemenata tehnike i taktike: uče se osnovni elementi tehnike poput osnovnog košarkaškog stava, osnovnog vođenja i dodavanja lopte, različitih tehnika šutiranja na koš te osnovni elementi taktike košarkaške igre, njena pravila kako bi se moglo igrati i natjecati se.

Voditelji programa škole košarke, profesori kineziologije i treneri vode Dnevnik rada, gdje se evidentiraju koncepti satova, rezultati motoričko-funkcionalnih testiranja, dostignuti nivo svladane tehnike, opća zapažanja o razvoju i nadarenosti za sport.

Kompletan program se temelji na učenju i usavršavanju temeljnih košarkaških vještina, višestranom i bazičnom razvoju i održavanju funkcionalno-motoričkih sposobnosti.

Želja cijele ideje je u suradnji s Školskim sportskim savezom grada Daruvara i Sportskom zajednicom grada Daruvara, domaću košarku nakon 20tak godina vratiti u Grad Daruvar i na visoki nivo gdje je nekad i bila, a to je jedino moguće sustavnim radom u mlađim dobnim kategorijama i educiranim trenerima. Osim toga, velika im je želja  vratiti navijače i publiku na tribine, i nastaviti s trenizima košarke i nakon završetka Besplatne škole., ukoliko bude interesa polaznika u što ne sumnjamo.

Sve prijave putem maila: skolski.ss.daruvar@gmail.com