Drage sugrađanke i sugrađani, drage Daruvarčanke i Daruvarčani, čestitamo vam 5. svibnja, Dan grada Daruvara – rođendan grofa Antuna Jankovića, začetnika Daruvara, lijepog turističkog grada bogate povijesti, velikih mogućnosti i svijetle budućnosti. Daruvar je jedinstven po svojoj etničkoj i kulturnoj raznolikosti, a Daruvarčani to promatraju kao bogatstvo iz kojeg se razvija zajedništvo i prijateljstvo što čini sastavni dio našeg svakodnevnog življenja.

Pridružite nam se u obilježavanju rođendana svojega grada kojemu su u čast organizirana mnoga kulturno-zabavna događanja, od Daruvarskog cvjetnog sajma i Mađarske fišijade protekle subote, do održavanja 4. Daruvarske klapske večeri u kojoj ćemo uživati sljedeće subote u organizaciji Ženske klape Stentoria, gdje će nam se u prostoru Dvorca grofa Jankovića svojim pjesmama predstaviti još 5 klapa iz nekoliko gradova Lijepe naše.

Stoga još jednom, svim Daruvarčankama i Daruvarčanima upućujemo iskrene čestitke povodom Dana grada, a svim prijateljima i gostima Daruvara želim ugodan boravak u našem gradu!

Povjerenica Vlade RH za Grad Daruvar, Snježana Hopp i

saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu  i zamjenik gradonačelnika za češku nacionalnu manjinu Vladimir Bilek

Skip to content