Obavještavamo vas da je Društveno-kulturni centar Daruvar, na adresi Trg Presvetog Trojstva 4, (zgrada Hrvatskog doma) otvorio svoja vrata za održavanje društveno-kulturnih aktivnosti, manifestacija, edukacija, sastanaka i ostalih aktivnosti koje provode organizacije civilnog društva, institucije te pojedinci.
Kroz projekt Revitalizacije Društveno kulturnog centra Daruvar (UP.04.2.1..07.0033) koji je prijavljen na Poziv Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice, dobivena su sredstva za razvoj programa, za adaptaciju zgrade i opremanje. Bilo je potrebno odraditi značajna ulaganja kako bi funkcija zgrade bila u potpunosti održiva obzirom da se radilo o izrazito devastiranom prostoru. Ulaganjem u prostor, adaptacijom trošne i zapuštene zgrade, osigurala se društvena i kulturno važna infrastruktura u kojem će uživati svi naraštaji stanovnika Grada Daruvara. Time se društvena ponuda u gradu podigla na višu razinu.
Svrha Društveno-kulturnog centra Daruvar se ogleda u suradnji civilnog i javnog, demokratizaciji javnog dobra, stvaranju uvjeta za umjetničku produkciju, prezentaciju, edukaciju, participaciju, mjestu društvene refleksije, kritičkog promišljanja, artikulaciju kritičke javnosti, povezivanju i suradnji na civilnoj sceni, mjestu gdje se potiče građane na aktivnosti i uključivanje, mjestu na kojemu se organiziraju umjetnički, kulturni i društveni programi, mjestu gdje kultura i druge aktivnosti proizvode tip javnosti koji stvara kritičnost i kontinuirani javni program.
Pozivamo vas da svoje programe i aktivnosti provodite u Društveno Kulturnom Centru Daruvar.
Na službenoj Facebook stranici možete pratiti nadolazeće aktivnosti isto kao i raspoloživost prostora
(

https://www.facebook.com/Dru%C5%A1tveno-kulturni-centar-Daruvar-137371161563184/

).

Pregledom mjesečnog kalendara na poveznici (http://www.kumova-slama.hr/projekt-revitalizacije) svoj termin možete rezervirati kod Koordinatora aktivnosti Društveno-kulturnog centra Daruvar Filipa Medaka na e-mail adresu: filip.medak@daruvar.hr ili telefonski broj: 091/ 6123 076.
Sve aktivnosti i programi besplatni su za korisnike i ciljane skupine.
Skip to content