Grad Daruvar nastavio je s provođenjem aktivnosti u sklopu projekta „EYD 2015: Budućnost kakvu želimo – lokalne vlasti za održivi razvoj“. U suradnji s Hrvatskim šumama, odnosno gđom. Željkom Bakran – rukovoditeljicom Odjela za ekologiju Uprave šuma Podružnica Bjelovar, održana su dva predavanja za djecu vrtićke dobi. Predškolci Dječjeg vrtića Vladimir Nazor Daruvar i mješovita skupina djece Češkog dječjeg vrtića Ferdo Mravenec Daruvar odslušala su predavanje na temu „Kisele kiše“.

Gđa. Bakran pojasnila je vrtićancima što su to kisele kiše, kako nastaju i kako utječu na okoliš, floru i faunu te čovjekovo zdravlje. Posebno je naglašena važnost prevencije, odnosno onoga što mi možemo učinit kako do kiselih kiša ne bi došlo, jer one u Hrvatskoj još uvijek nisu pojava. Djeca se obećala da će informacije s predavanja proslijediti roditeljima i ostalim članovima obitelji.

Projekt „EYD2015: Budućnost kakvu želimo – lokalne vlasti za održivi razvoj“, financiran je sredstvima Europske unije čiji je nositelj Klimatski Savez, a jedan od 16 partnera na projektu i predstavnik Republike Hrvatske je Grad Daruvar. Ono što je bitno i što se ovim projektom želi postići je da se od najranije dobi utječe na svijest o potrebi očuvanja čistog okoliša i odgovornog ponašanja prema prirodi. Ponašanje koje usvojimo kao djeca postaje obrazac ponašanja koji  primjenjujemo u budućnosti.

[su_slider source=”media: 4315,4316,4317,4318,4319,4320,4321,4322,4323,4324,4325″ limit=”32″ link=”lightbox” height=”600″ title=”no”]