Festival je posvećen slavnom reporteru Franji Martinu Fuisu (Virovitica, 1908. – Plitvice, 1943.), sjajnom novinaru i autoru besmrtnih reportaža o malim ljudima (i njihovim velikim problemima) čije je sudbine majstorski pretakao u pitke članke.

Pisao je novele i romane, bio nesuđeni redatelj prvog hrvatskog cjelovečernjeg igranog filma, napisao je i scenarij za kazališnu predstavu, bio je začetnik turističke reportaže u našem tisku, pisao o dalekim nepoznatim mjestima, a u kinodvoranama držao predavanja o krajevima koje je proputovao. Svoje prve uratke u novinama potpisivao je pseudonimom Fra Ma Fu.

Fra Ma Fu festival na ulice i trgove donosi atraktivne programe, izložbe, promocije, projekcije filmova recentnih hrvatskih i inozemnih autora.

Suradnik Fra Ma Fu festivala, Šime Strikoman svojim milenijskim fotografijama šalje Festival u svijet s uvijek prepoznatljivim i upečatljivim lokalnim motivom. Projekt Strikomanov milenijski svijet, u kojem diplomirani televizijski i filmski snimatelj i fotograf Šime Strikoman snima ljude iz zraka i okuplja ih oko nekog događaja i neke teme. Oni se međusobno druže, a fotografija je dokument – uspomena na taj susret ili događaj. Prva milenijska fotografija nastala je 5. studenoga 2000. godine sa željom da se snime građani grada Vodica na prijelazu iz drugog u treći Milenij. Stvaranje Milenijske fotografije je proces sličan stvaranju filma. Korak po korak, najprije ideja pa sinopsis, scenarij, crtanje, priprema za snimanje te organizacija scene.

Daruvarska milenijska fotografija bit će posvećena fotoreporterima Milanu Paviću i Toniju Hnojčiku.
Snimanje milenijske fotografije u Daruvaru održat će se 21. rujna (subota) u 11,00h na Trgu kralja Tomislava

Detaljnije o Fra Ma Fu festivalu možete saznati klikom na link https://framafu.com/