Danas je obilježen početak Domovinskog rata i Dan hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Grada Daruvara. Gosti i uzvanici okupili su se u ispred Gradske uprave te su se u Koloni sjećanja uputili zapaliti svijeće kod obilježja nestalim braniteljima i građanima grada Daruvara, te prema Spomeniku braniteljima Daruvara u parku grofa Antuna Jankovića. Tamo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježena 28. godišnjica sjećanja na dan 18./19. 8. 1991. godine, početak Domovinskog rata u Daruvaru i Dan hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Grada Daruvara.

Malobrojni pripadnici Policijske postaje Daruvar obranili su 1991. godine Policijsku postaju Daruvar kao i središte grada, a tada su Marijan Petrovečki, Darko Petrovicki i Damir Rambousek nasilno odvedeni.

Policijska postaja Daruvar Odlukom Predsjednice RH i vrhovne zapovjednice Oružanih snaga RH Kolinde Grabar Kitarović odlikovana je odličjem Red Nikole Šubića Zrinskog za „junački čin u Domovinskom ratu“, a Statutom Grada Daruvara 18. kolovoza proglašen je Danom hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Grada Daruvara.

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.