Dana 7. lipnja 2019,. godine Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost donio je Odluku o odabiru korisnika sredstva radi neposrednog sufinanciranja projekta poticanja energetske učinkovitosti u prometu „Gradnja punionice vozila na električnu energiju 2019.“ i to na temelju objavljenog Javnog poziva za neposredno sufinanciranje gradnje punionica vozila na električni energiju u mjesecu svibnju 2019. godine.
Na temelju prethodno navedenog, Grad Daruvar je na otvoreni Javni poziv prijavio izgradnju jedne punionice za električna vozila u iznosu od 188.562,50 kuna te ostvario bespovratna sredstva u iznosu od 58.465,75 kn. Na punionici će biti moguće istovremeno punjenje dva komada elektro vozila (trofazno punjenje), priključna snaga punionice 2×22 Kw što daje ukupnu snagu punionice od 44 Kw, napona: 400 V AC (trofazno).
Navedena punionica za električna vozila nalazit će se u samom centru grada, na sjevernom dijelu Trga kralja Tomislava i na taj način će ista biti dostupna svim vlasnicima električnih cestovnih vozila, a grad će biti bogatiji za još jedan infrastrukturni i eko sadržaj.