15. i 16. prosinca 2022. godine u Daruvaru je u u sklopu projekta „SAFE TOGETHER – Risk prevention in the cross-border area“ izvedena zajednička pokazna vježba na kojoj su sudjelovali timovi iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.
Prvi dan 15. prosinca 2022. godine izvela se vježba gašenja požara i spašavanja ozlijeđenih osoba iz ruševina na lokaciji S. Radića 48/4, a drugi dan, 16. prosinca izvedena je vježba potrage i spašavanja na kopnu i iz vode ( lokacije: Doljansko jezero i Petrov vrh ).
Projekt SAFE TOGETHER sufinanciran je iz programa Interreg – IPA CBC Croatia – Bosnia and Herzegovina – Montenegro, a partneri na projektu su Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore, Direktorat za zaštitu i spašavanje (Lead Partner), Grad Gradiška iz Bosne i Hercegovine te Grad Daruvar.
Opći cilj projekta SAFE TOGETHER je poboljšati sposobnost reagiranja na katastrofe kroz povećanje razine spremnosti i operativnosti spasilačkih službi na prekograničnom području središnje Hrvatske, sjeverne Bosne i Hercegovine i Crne Gore.
Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.