Danas je u kinodvorani Pučkog otvorenog učilišta održan Koncert Veljka Glodića s početkom u 19,00 sati.

Veljko Glodić diplomirao je 1980. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Jurice Muraja. Iste godine je dobitnik 1. nagrade na natjecanju studenata u bivšoj Jugoslaviji, te nagrade «Svetislav Stančić» Hrvatskog glazbenog zavoda.

Umjetničko usavršavanje nastavio je na The New England Conservatory of Music, Boston, gdje je 1982. g. magistrirao. Nakon magisterija usavršavao se kod poznatog američkog pijaniste Leonarda Shurea, učenika i asistenta Artura Schnabela.

Po povratku u Hrvatsku održao je niz koncertnih nastupa diljem Hrvatske te u Njemačkoj, Rusiji, SAD-u, Belgiji, Mađarskoj, Italiji i Bugarskoj. Nastupio je na nekoliko domaćih i međunarodnih festivala kao što su Večeri na Griču, Varaždinske barokne večeri, uz ansambl Zagrebačkih solista 1991., i solističkim recitalom 2003., Interbis, Hvarsko ljeto, , Skopsko ljeto, Europski dani kulture u Ljubljani,, Szeged International Jazz Festival, Muzički bijenale Zagreb, Dani Alexandra Goldenweisera i ciklusu koncerata Putovi k Skrjabinu u Moskvi.

U 2010. godini njegov je recital na the World Piano Conference u Novom Sadu nagrađen Diplomom pijanističke izvrsnosti the World Piano Techers Association.

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.