LAG „Bilogora-Papuk“ održao je 05.11.2019 u Daruvaru prvu radionicu vezano uz dodjelu bespovratnih sredstva malim poljoprivrednim gospodarstvima.

Radionica je bila izuzetno dobro posjećena što govori o zainteresiranosti poljoprivrednih proizvođača za potpore iz Programa ruralnog razvoja.

50-tak zainteresiranih potencijalnih prijavitelja koji su se odazvali radionici pokazali su da su dobro upoznati sa problematikom vezanom uz dobivanje potpore na LAG natječajima kao i na nacionalnim natječajima za razliku od 2018 godine kada je LAG objavio prvi LAG natječaj.

Iako su sredstva LAG-a rezervirana za ovaj aktualni Natječaj ograničena i mali broj korisnika, koji ostvari najveći broj bodova ima šansu za ostvarivanje potpore prisutni su iskazali namjeru prijavljivanja na LAG natječaj u čemu se nadaju pomoći Razvojne agencije grada Daruvara koja vrlo uspješno prati sve LAG natječaje kao i nacionalne natječaje iz Programa ruralnog razvoja.

Provedba LAG natječaja te dodjela bespovratnih sredstava osigurana je iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj putem mjere 19 »Potpora lokalnom razvoju u okviru inicijative LEADER (CLLD – lokalni razvoj pod vodstvom zajednice)« iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. dok se prijave projekata podnose se isključivo preporučenom poštom od 18.11.2019., a najkasnije do 23.12.2019. sve sukladno uvjetima Natječaja objavljenog na mrežnoj stranici LAG-a Bilogora-Papuk.

Podsjećamo za one koji koji nisu uspjeli prisustovati prvoj radionici da će se iduća održati u sklopu Sajma sira u Grubišnom Polju 16.11.2019 u 14 sati.