Uoči Dana ljudskih prava, na poziv Centra za mir Osijek, predstavnici Ekonomske i turističke škole Daruvar kao prve Mirotvorne škole u Hrvatskoj, prisustvovali su 8. prosinca svečanoj dodjeli nagrada i priznanja „Krunoslav Sukić“ 2016. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku.

Uz goste iz škole u sastavu: Dinka Ivanović, ravnateljica, Radmila Frantal, profesorica i Ana Ivanko, učenica, svečanosti je prisustvovala i Ivana Djedović, zamjenica gradonačelnika Grada Daruvara.

Nagrada i priznanja „Krunoslav Sukić“ je prva mirovna nagrada u Hrvatskoj. Centar za mir Osijek dodjeljuje ovu nagradu već osmu godinu zaslužnim pojedincima, organizacijama i institucijama za osobit doprinos u zaštiti i promociji ljudskih prava i sloboda čovjeka i dosljedno promicanje kulture mira i nenasilja.

Prošle je godine po prvi put nagrađena i neka škola te je u konkurenciji između osamnaest škola u RH, nagradu dobila  Ekonomska i turistička škola Daruvar. Ove godine nagrada je pripala učenicima, nastavnicima i suradnicima Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića,  Vrbovsko. Nagrada školama daje se za poticanje odgoja za mir, nenasilje i suradnju i njihovo solidarno i uključivo sudjelovanje u unaprjeđivanju života svoje školske i lokalne zajednice.

Osnovana je mreža Mirotvornih škola među kojima značajno mjesto pripada našoj školi i gradu.

Prije svečane dodjele nagrada, održan je dijaloški forum na temu „Bogaćenje i siromašenje kao generatori nasilja u Hrvatskoj“ gdje se govorilo o uzrocima nejednakosti u današnjem društvu.

20161208_135704

Više o nagradi na:
http://www.krunoslav-sukic.centar-za-mir.hr/nagrada-2016/