Povodom Dana državnosti predstavnici Grada Daruvara zajedno sa roditeljima poginulih, stradalih i nestalih hrvatskih branitelja, predstavnicima udruga proizašlih iz Domovinskog rata, udruga civilnog društva, Policijskom postajom Daruvar i ostalim građanima položili su vijence i zapalili svijeće kod spomenika braniteljima Daruvara u parku Antuna Jankovića odajući time počast palim braniteljima Domovinskog rata.
Prije polaganja vijenaca održana je misa za domovinu u Crkvi Presvetog Trojstva.

Rođendan naše domovine prigoda je da se podsjetimo kako su sloboda, demokracija i pravda vrijednosti koje nikada ne smijemo zaboraviti, vrijednosti za koje se odlučno i trajno treba boriti.

Slaveći Dan državnosti prisjećamo se i svih napora te uloženih žrtava za uspostavu i očuvanje Republike Hrvatske kao samostalne, nezavisne, suverene i demokratske države. Pamtimo poginule i ranjene, tražimo nestale i suosjećamo sa svima koji su stradali i patili za Republiku Hrvatsku.

Program obilježavanja Dana državnosti upotpunjen je prigodnim večernjim programom koji se održao u dvorcu grofa Jankovića.
Svečanosti obilježavanja Dana državnosti svojim su koncertom pridonijeli
Podium Brass Kvintet. Podium Brass Kvintet nastao je u studenom 2014, a čini ga pet izvrsnih glazbenika : Marko Bobičanec (truba), Marin Zokić (truba), Hrvoje Pintarić (rog), Ivan Mučić (trombon) i Danijel Požgaj (tuba).
Članovi kvinteta su redom diplomirani i nagrađivani glazbenici. Uspješni su pedagozi, zaposleni na Muzičkoj akademiji, glazbenim školama i u profesionalnim orkestrima, vode razne puhačke orkestre, seminare i radionice te aktivno sviraju u raznim drugim komornim sastavima.

Ovim putem još jednom zahvaljujemo svima koji su ugradili svoje živote u temelje naše države.

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.