Europski dan međugeneracijske solidarnosti obilježen je danas u dječjem vrtiću „Vladimir Nazor“ Daruvar s početkom u 9,00 sati.

U organizaciji Grada Daruvara i Turističke zajednice Daruvar – Papuk održan je program za sve generacije.

Događaj je započeo u 9,00 sati igrama s pjevanjem, a u 9,30h nastavili su program sa zajedničkom tjelovježbom pod vodstvom korisnika Dnevnog boravka.

Dan je pokrenut 2008. godine u okviru slovenskog predsjedanja Europskom unijom. Zbog činjenice da je Europa kontinent sa sve starijim stanovništvom, prepoznata je nužnost zajedničkog rada na tome da se na europskoj, nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini drugačije formulira pojam međugeneracijske solidarnosti te se ona oživotvori i provodi u praksi. Osim međugeneracijske komponente, cilj ovog dana je vidjeti kako Europu napraviti što boljim mjestom za život starijih generacija.

U sklopu obilježavanja dana međugeneracijske solidarnosti danas je s početkom u 18,00h održan koncert u Kinodvorani Pučkog otvorenog učilišta Daruvar. U programu su sudjelovale; Daruvarske mažoretkinje DA-ME, Dječji vrtić „Vladimir Nazor“ Daruvar, Češki dječji vrtić Ferde Mravenca, Centar Rudolf Steiner, Oš Vladimira Nazora, Češka osnovna škola J.A. Komensky, Glazbena škola Brune Bjelinskog Daruvar, Pjevačka skupina Hungarike – zajednice Mađara Daruvar, i zbor „Umirovljenik“ Matice umirovljenika Daruvar i Udruga “Impress”.

Prisutni su bili gradonačelnik Damir Lneniček i zamjenici gradonačelnika Vanda Cegledi i Vladimir Bilek.

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.