Prije 29 godina u terorističkom napadu koji je izvršen na ulicama grada Daruvara tragično su poginuli policijski službenici Policijske postaje Daruvar; Miroslav Polak, Ivan Rončević i Robert Žili. Poginuli policijski službenici prve su braniteljske žrtve ovog grada.

Njima u počast danas je održana komemoracija koja je započela na grobovima poginulih u mjestima Doljani, Levinovac i Donji Čaglić gdje su obitelji poginulih zajedno s delegacijom Grada Daruvara, UHPBD ’91 i PP Daruvar zapalili svijeće i položili vijence.

Obilježavanje se nastavilo u Daruvaru u ulici Petra Svačića kod spomen obilježja poginulim policijskim službenicima. Ispred Policijske uprave Bjelovarsko – bilogorske počast poginulima odao je zamjenik načelnika Hamdija Mašinović, ispred Policijske postaje Daruvar načelnik Dalibor Čajsa, ispred Grada Daruvara zamjenica gradonačelnika Vanda Cegledi zajedno s predsjednikom Gradskog vijeća Grada Daruvara Stjepanom Trkačem i gradskim vijećnicima, obitelji stradalih te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Prisutnima se obratio predsjednik Udruge hrvatske policije branitelja Daruvara ’91. Ivo Gjaić, a kraći vjerski obred održao je velečasni Tomislav Sanić.

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.

Skip to content