Župan Damir Bajs boravio je danas u radnom posjetu Daruvaru. Župan je prvo posjetio Dom zdravlja Daruvar gdje je u prisutnosti gradonačelnika Damira Lneničeka i ravnateljice Doma zdravlja BBŽ Ljubice Čaić potpisao Ugovor o izvođenju radova na obnovi zgrade Doma zdravlja i to u sklopu projekta „Za zdravlje Bjelovarsko – bilogorske županije“ vrijednog 11,5 milijuna kuna.

U same građevinske radove na Domu uložit će se 1,6 milijuna kuna, a radovi obuhvaćaju pristup za osobe s invaliditetom, izgradnju rampe na ulazima, ugradnju automatskih kliznih vrata, sanitarne čvorove za osobe s invaliditetom, taktilne površine, sustav za informiranje pacijenata, izmjenu unutarnjih vrata i niveliranje postojećih podova, sanaciju stubišta, ugradnju led rasvjete te druge potrebne radove.

Obnova Doma zdravlja podrazumijeva i nabavu nove medicinske opreme i to u vrijednosti 1,9 milijuna kuna.
Nakon doma zdravlja, župan Damir Bajs posjetio je glazbenu školu Brune Bjelinskog Daruvar gdje je u prisutnosti zamjenice gradonačelnika Vande Cegledi, ujedno i ravnateljice škole, najavio energetsku obnovu zgrade škole.

Projekt je vrijedan 2.116.090,71 kn, a radovi podrazumijevaju: toplinsku zaštitu krova iznad grijanog prostora, toplinsku zaštitu vanjskog zida, odnosno postavljanje nove ovojnice, toplinsku zaštitu stropa prema negrijanom prostoru, zamjenu vanjske stolarije i ugradnju novog visokoučinkovitog sustava grijanja.

Javni natječaj za izvođača radova bit će raspisan početkom idućeg tjedna. Realizacijom projekta smanjit će se i režijski troškovi i troškovi održavanja školske zgrade.

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.