U prepunoj kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Daruvar održao se Adventski koncert „Daruvarčani Daruvarčanima“. Događaj je to u kojem svake godine domaći izvođači pripreme božićni program za svoje sugrađane i koji svake godine privuče velik broj gledatelja i slušatelja. Ovogodišnji izvođači bili su: Ženska klapa Stentoria, Zbor Adventističke crkve, Zbor Zajednice Mađara Daruvar Hungarike, Zbor „Umirovljenik“ Matice umirovljenika Daruvar.

ŽENSKA KLAPA STENTORIA – U 8 godina djelovanja klapa Stentoria ostavila je značaja trag u klapskom svijetu što potvrđuju mnogi nastupi, nagrade i priznanja. Stentoria ne prestaje promicati granice marljivim radom na njegovanju klapskog izričaja u srcu Hrvatske, ali i povezivanjem svih zaljubljenika u klapsku pjesmu.

ZBOR ADVENTISTIČKE CRKVE – Adventizam u Hrvatskoj postoji još od 1908. g., a na području Daruvara prisutan je od 1935. g. Nezaobilazan dio svakog bogoslužja u adventističkoj crkvi je glazba. Zbor Adventističke crkve u Daruvaru postoji već duži niz godina i u različitim sastavima nastupao je diljem Hrvatske, ali i izvan nje na raznim događanjima.

ZBOR ZAJEDNICE MAĐARA DARUVAR HUNGARIKE – Zajednica Mađara Daruvar iduće godine obilježit će punih 30 godina aktivnog rada, a neprepoznatljivija je upravo po svom zboru koji uglavnom pjeva tradicionalne mađarske pjesme te dvoglasne i troglasne skladbe raznih autora. Osim na mađarskom, pjevaju na hrvatskom te njemačkom, češkom i talijanskom jeziku.

ZBOR „UMIROVLJENIK“ MATICE UMIROVLJENIKA DARUVAR – Zbor je osnovan 1978. g. i ima 27 članova. Sastaju se jednom tjedno kako bi što bolje uvježbali svoj repertoar pjesama kojima nas uveseljavaju na otprilike desetak javnih nastupa tijekom godine u gradu i okolici.

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.