Večeras je u dvorcu grofa Jankovića u 19,00 h održan koncert naziva „Venerina glazba tišine“, ansambla Ars longa. Ansambl Ars longa nastao je kao rezultat nastojanja profesionalnih glazbenika da povežu ljubav prema komornom muziciranju s ljubavlju prema glazbi 18. stoljeća. Većina članova je stalno zaposlena i uspješna na polju modernije glazbe.

Sopranistica Monika Cerovčec diplomirala je glazbenu kulturu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a usporedno s tim upisala je i solo pjevanje u klasi Lidije Horvat – Dunjko. Kao solistica nastupala je s Orkestrom Hrvatske Vojske, Orkestrom HRT-a, Zadarskim komornim orkestrom te ansamblom Cantus.

Flautistica Ana Benić Šalinović diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a završila je i poslijediplomski studij The Flute Studio u Velikoj Britaniji. Održala je brojne zapažene recitale i koncerte komorne glazbe. Solistica je Hrvatskog baroknog ansambla.

Stjepan Nodilo pohađao je studij blok – flaute u Beču a uz blokflautu paralelno je studirao i baroknu obou na Univerzitetu Anton Bruckner u Linzu. Od 2016. godine prvi je oboist Hrvatskog baroknog ansambla u Zagrebu.

Violončelistica Lea Sušanj Lujo maturirala je violončelo u klasi prof. Maura Šestana. Dobitnica je više nagrada na natjecanjima HDGPP-a. Diplomirala je violončelo na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Članica je Hrvatskog baroknog ansambla u Zagrebu.

Čembalistica i pijanistica Linda Mravunec Fabijanić već je više od dvadeset godina prisutna na glazbenoj sceni. Na svom repertoaru ima skladbe od razdoblja baroka sve do novije literature svjetskih i hrvatskih suvremenika. Drži seminare o interpretaciji barokne glazbe, službena je umjetnička suradnica na natjecanjima i seminarima te snima nosače zvuka. Zaposlena je kao umjetnička savjetnica na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.