Ovaj vikend od 29. do 31. ožujka u Daruvaru je održana zadnji set edukacijski radionica Udruge za razvoj poduzetništva „PERSPEKTIVIA“, projekta Ženska perspektiva kojeg financira The Coca Cola Fondation. Projekt Ženska perspektiva pomaže ženama poduzetnicama u sedam istočnih nerazvijenih županija, da razviju svoje poslovanje od jedne lokalne poduzetničke priče ka globalnom poduzetničkom pothvatu. Projekt se provodi u 2018. i 2019. godini. U sklopu projekta žene su bile na studijskom putovanju u Istri, gdje im je domaćin bila Business Professional Women i predstavila poslovanje žena poduzetnica Istre.

Druga aktivnost su edukacijske radionice o poduzetničkim i socijalnim vještinama, koje su se održavale u Topuskom, Novooj Gradišci i Daruvaru. Ovaj vikend je u sklopu edukacijskih radionica bila i dva događaja jedan se održao u subotu 30.3. na gradskom trgu predstavljeni su proizvodi poduzetnica učesnica projekta, gdje su građani mogli razgledati i kupiti poljoprivredne proizvode i prerađevine i rukotvorine. Predstavljanje proizvoda i poduzetnice su obišli i Gradonačelnik Grada Daruvara Damir Lneniček i Predsjednica Gradskog Vijeća Snježana Sabo, inače i sama sudionica projekta.

Građani su posjetili predstavljanje poduzetnica i opskrbili se domaćim proizvodima i tradicijskim rukotvorinama. Drugi događaj se održao u nedjelju 31.03. u hotelu Termal gdje je poduzetnicama knjigu „Najjači si kad si svoj“ predstavila autorica Kristina Ercegović i sama serijska poduzetnica iza koje ima nekoliko uspješnih poduzetničkih pothvata. Kristina je oduševljena projektom i gradom Daruvarom u koji je posjetila prvi put.

Ovim događajima su završile edukacijske radionice za poduzetnice i počinje mentorski rad u kojemu će se poduzetnicama pomoći da svoje poslovanje podignu na višu razinu i to prema njihovom interesu i mogućnostima. Nakon toga će se poduzetnice sastati u lipnju i rujnu na edukaciji o umrežavanju i povezivanju te će se aktivnije pokrenuti i pronalazak novog tržišta. Završna konferencija projekt planira s održati u studenom ove godine čime projekt i završava ove godine.

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.

Skip to content