U konferencijskoj dvorani hotela Termal održana je početna konferencija projekta „Izgradnja reciklažnog dvorišta u Daruvaru“.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.313.351,45 kn, a iz Kohezijskog fonda Gradu su dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu 2.816.348,73 kune, odnosno 85 % ukupne vrijednosti.
Prilikom predstavljanja projekta, gradonačelnik Damir Lneniček iskoristio je priliku naglasiti da su Gradu Daruvaru za sufinanciranje ovog projekta odobrena sredstva i od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini, u iznosu od 347.901,91 kn te će Grad Daruvar projekt sufinancirati sa cca 149.000,00 kn.
Predstavljanju projekta, uz predstavnike Grada, nazočili su predstavnici komunalnog poduzeća Darkom, predstavnici mjesnih odbora Lipovac Majur i Vrbovac i Markovac, gradski vijećnici te predstavnici medija.
Svrha projekta je povećati količinu odvojeno prikupljenog otpada te smanjiti količinu otpada koji se odlaže na odlagalište komunalnog otpada Cerik.
Reciklažno dvorište ima značajnu ulogu u ukupnom sustavu gospodarenja otpadom jer služi kao poveznica kojom jedinice lokalne samouprave osiguravaju vezu između građana, ovlaštenih sakupljača i ovlaštenih obrađivača.
Osim izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta, projekt obuhvaća i provedbu informativno-obrazovnih aktivnosti te promidžbu i vidljivost projekta.
Grad Daruvar će u suradnji s komunalnim poduzećem provoditi informativno-obrazovne aktivnosti s ciljem poticanja stanovništva na odvojeno odlaganje otpada ukazivanjem na prednosti takvog odlaganja, prvenstveno za zdravlje ljudi i okoliš. Stanovništvo će biti informirano putem medija i letaka, edukativnih aktivnosti koje će se provoditi po mjesnim odborima te web i facebook stranica Grada i komunalnog poduzeća o lokaciji reciklažnog dvorišta, načinu postupanja s otpadom te o tome koje vrste otpada mogu odložiti u reciklažnom dvorištu.

 Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.