Jučer je održana početna konferencija projekta „Development through Digital Innovative Hubs in Gradiška, Daruvar, Lipik and Kotor“ („Development through DIHs“). Zbog trenutne situacije uzrokovane korona virusom konferencija je održana online u prostoru Gradske vijećnice Grada Daruvara uz pridržavanje svih preporučenih epidemioloških mjera.
Na konferenciji su prisutnima prezentirane sve opće i relevantne informacije samog projekta a ispred partnera na projektu prisutnima su se obratili – Vanda Cegledi, zamjenica gradonačelnika Grada Daruvara, predsjednik Općine Kotor Željko Aprcović, voditeljica Odjela za razvoj i međunarodne projekte Grada Gradiška Danijela Miletić te gradonačelnik Grada Lipika, Vinko Kasana.
U navedenom projektu, Grad Daruvar je partner uz Grad Lipik, Općinu Kotor (Crna Gora) i vodećeg partnera Grad Gradišku (Bosna i Hercegovina).
Projekt je sufinanciran iz programa INTERREG IPA CBC-HR-BA-ME prekogranične suradnje, a njegova ukupna vrijednost iznosi 1.487.795,35 €. Omjer sufinanciranja je 85 % EU, a 15 % partneri. Vrijednost projekta za Grad Daruvar iznosi 530.554,32 €, od toga EU osigurava 450.971,17 € a Grad Daruvar iz vlastitih sredstava 79.583,15 €.
Projekt je započeo 1. kolovoza 2020. godine a trajat će do 31. srpnja 2022. godine. Njime će se uspostaviti četiri digitalna inovacijska centra, po jedan za svakog partnera.
Grad Daruvar će provedbom navedenog projekta uspostaviti digitalni inovacijski centar u staroj zgradi Radio Daruvara koja će se u potpunosti obnoviti i osuvremeniti te opremiti najnovijom informatičkom i dr. el. opremom.
Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.
Skip to content