U okviru projekta Change the Power – (Em)Power to Change: Local Authorities toward the SDGs and Climate Justice, čiji je nositelj Klimatski savez, a Grad Daruvar je partner na projektu, 4. i 5 prosinca 2019. godine, održane su tri radionice za učenike prvih razreda Ekonomske i turističke škole Daruvar, Tehničke škole Daruvar te Gimnazije Daruvar.
Radionice je vodila ravnateljica Tehničke škole gđa. Sanja Klubička. Tema radionica je bila učinkovito korištenje energije i obnovljivi izvori energije. Zadatak učenika je bio izgraditi grad po svojoj mjeri i svojim zamislima, uz pomoć i upute predavača.
Na ovaj način željelo se potaknuti učenike na ekološko razmišljanje i učinkovitu uporabu resursa.
Dogovoreno je da učenici koji su sudjelovali na radionicama održe iste takve radionice za ostale učenike prvih razreda svoje škole te na taj način prenesu znanje i informacije koje su dobili.
Učenicima je predstavljen i web alat Change the future te je dogovoreno da će provesti natjecanje u kojem će svaka škola predstavljati jedan tim. Učenici će se natjecati u sakupljanju bodova za ekološki osviještene akcije kao što su: „ Izbjegavajte plastiku“, „Pijte vodu iz slavine“, „ Dijeliti znači voditi brigu“ i sl.

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.