U organizaciji HKUD Pougarje iz Daruvarskog Brestovca dana 28. prosinca održano je 11. Pougarsko silo. Jedna od brojnih manifestacija u dijaspori koja okuplja raseljene Hrvate iz općine Dobretići u Bosni i Hercegovini. Prethodnih godina ono je održavano u Češkim domovima, ali zbog potrebe za većim prostorom isto je ove godine održano u Gradskoj sportskoj dvorani u Daruvaru, gdje je ukupno procirkuliralo više od pet stotina učesnika i posjetitelja.

Program je počeo svetom misom u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Daruvaru koje predvodio pougarski ‘ujak’ fra Ivanko Vuk uz suradnji sa domaćinom vlč. Zdravkom Radošom.

Manifestacija se nastavila nastupom kulturno-umjetničkih društava u samoj dvorani. Program je otvorila Češka Beseda iz Šibovca, a nastavili su KUD Palčina iz Severina, KUD Starča iz Gornjih Bogićevaca, Folklorni ansambl CTK Varaždin te zaključio domaći HKUD Pougarje.

Zadnji i najduži dio programa bio je zabavnog karaktera uz čije su zvuke mnogobrojni gosti igrali, pjevali i plesali do u sitne sate noći.

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.