U Društveno-kulturnom centru Daruvar danas je održano potpisivanje 52 ugovora o poticajima za jačanje konkurentnosti poduzetnika, sukladno Programu poticanja poduzetništva i obrtništva na području Grada Daruvara za 2023. godinu.
Od ukupno 54 pristigle prijave, samo su 2 odbijene, što je rezultat iznimno visoke razine interesa za ovaj program poticaja. Prijave su bile raspodijeljene na sljedeći način: 5 prijava za poticaje za početak obavljanja registrirane djelatnosti, 46 prijava za poticaje za kupnju i ugradnju strojeva i opreme, te 1 prijava za poticaje za korištenje obnovljivih izvora energije.
Iznos planiranih sredstava za 2023. godinu u Proračunu, koji je iznosio 39.816,84 EUR, povećan je rebalansom Proračuna na ukupan iznos od 72.816,84 EUR. Ovaj značajan rast financijskih sredstava omogućit će većem broju poduzetnika da ostvare potrebne poticaje za unaprjeđenje svojih poslovnih aktivnosti i jačanje konkurentnosti na tržištu.
Potpisivanje ugovora predstavlja važan korak u podršci lokalnom gospodarstvu, stvaranju novih radnih mjesta te poticanju inovacija i razvoja poduzetništva u Daruvaru. Očekuje se da će ovi poticaji pridonijeti daljnjem ekonomskom napretku grada i povećanju njegove konkurentnosti u regiji.
Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.