Svečano otvaranje Kampa nacionalnih manjina održano je 27. kolovoza 2018.g. s početkom u 14,30 sati na stadionu HNK Daruvar.

I ove godine održava se dječji nogometni kamp nacionalnih manjina za djevojčice i dječake u dobi od 8 do 15 godina. Polaznicima kampa koji dolaze iz udaljenijih krajeva osiguran je smještaj i prehrana, a svi polaznici kampa za uspomenu dobivaju paket sportske opreme.

Organizatori 4. kampa nacionalnih manjina su HNK Daruvar i saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu (zamjenik gradonačelnika) Vladimir Bilek u suradnji s Gradom Zagrebom.

Osim prisutnih sportaša, trenera, volontera, učesnika kampa nacionalnih manjina prisutni su bili i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i njegovi suradnici Milan Pavelić – pročelnik GU za sport i mlade i Elizabeza Knorr – zamjenica pročelnice Ureda za međugradsku i međunarodnu suradnju i promicanje ljudskih prava, gradonačelnik Grada Daruvara Damir Lneniček, saborski zastupnici Vladimir Bilek, Robert Janković i Veljko Kajtazi.

Kamp nacionalnih manjina traje do 29. 08. 2018. g., na stadionu HNK Daruvar i prostorima Daruvarskih toplica, gdje će se djeca osim nogometa i drugih sportskih vještina učiti toleranciji i drugim vrijednostima bitnima za njihovo odrastanje.

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.