Tradicionalna Božićna izložba umjetničkih djela članova Likovne grupe DA otvorena je večeras u Galeriji Grada Daruvara „Croatia osiguranje“.

Likovna grupa «DA» Daruvar službeno djeluje od 1972. godine, u različitim organizacijskim oblicima, a sada djeluje u sastavu Matice Hrvatske, Ogranak Daruvar. Likovnu grupu u samom početku formiraju zaljubljenici u slikarstvo i prekrasan krajolik daruvarskog vinogorja, šuma, dvorca, daruvarskih veduta.

Ova Likovna grupa svojim primjerom pokazuje, ako imaš prirodnog dara i toplinu srca, rad se stalno nastavlja i zato je ova grupa opstala do danas, a nadamo se i u budućnosti. Svake godine u prosincu, Grad Daruvar organizira godišnju izložbu slika Likovne grupe, a za pojedine članove grupe organizira i samostalne izložbe. Grupa svoje radove izlaže i u drugim sredinama.

Na ovogodišnjoj, devetoj po redu Božićnoj izložbi, 24 člana grupe je izložilo 76 djela. Izložbu su svojim programom su uveličali učenici Glazbene škole Brune Bjelinskog Daruvar i Gimnazije Daruvar, a izložbu je otvorila zamjenica gradonačelnika Vanda Cegledi, a prisustvovala joj je i predsjednica Gradskog vijeća Snježana Sabo.

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.