27. rujna u 11,30 sati svečano je otvoren park za vježbanje na lokaciji iza hipodroma, kako bi se građane potaknulo na stjecanje zdravih navika i održavanje sportskog duha na svježem zraku. Otvorenju parka prisustvovale su predstavnice Hrvatske lutrije Nikolina Klaić, članica Uprave i Natalija Jurković, regionalna menadžerica, zamjenica gradonačelnika Vanda Cegledi, Ivan Galić, predstavnik tvrtke Gradeko d.o.o., Nicol Polenus, ravnateljica Razvojne agencije Daruvar, Danica Cetin, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, graditeljstvo, prostorno uređenje i komunalne djelatnosti Grada Daruvara, Ivana Djedović i Boro Karačić, predstavnici Uprave Darkoma d.o.o. Daruvar.
Nakon otvorenja parka kineziolog Drago Ambroš je sa studentima kineziologije prezentirao vježbe na novouređenom parku za vježbanje.
Park za vježbanje na otvorenom sufinanciran je sredstvima Hrvatske lutrije u maksimalnom iznosu od 12.000,00 eura, a povodom obilježavanja 50 godina rada i s ciljem ulaganja u lokalne zajednice kroz povećanje broja sportskih sadržaja u gradovima i općinama RH, Hrvatska Lutrija raspisala je Natječaj za dodjelu sredstva jedinicama lokalne samouprave za opremanje Parkova za vježbanje na otvorenom.
Razvojna agencija Daruvar prijavila je Grad Daruvar s projektom vježbališta na hipodromu na raspisani natječaj i Grad je jedini na Bjelovarsko-bilogorskoj županiji koji je ostvario sredstva.
Ukupna vrijednost novouređenog parka za vježbanje je 14.688,87 eura.

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.