Untitled-1

Danas je u Velikoj vijećnici Gradske uprave s početkom u 10,00h održana početna konferencija projekta „ENERGETSKA OBNOVA ZGRADE HRVATSKI DOM DARUVAR“.

Projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu poziva „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“, a korisnik je Grad Daruvar.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.610.828,03kn, EU sufinanciranje iznosi 960.257,94kn, a Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sufinancira iznos od 376.699,55kn.

Energetska obnova uključuje: zamjenu postojećih vanjskih otvora sa novim PVC otvorima, oblaganje vanjskih zidova toplinsko fasadnim izolacijskim sustavom, postavljanje PE folije i mineralne vune na stropu prema tavanu, postavljanje PE folije i mineralne vune na kosim krovovima, postavljanje na krovu 20 cm mineralne vune, zamjenu dotrajalog centralnog grijanja i zamjenu unutarnje rasvjete.

Cilj projekta je energetskom obnovom zgrade smanjiti potrošnju energije i osigurati kvalitetniji i ugodniji prostor za rad udruga koje svakodnevno ili povremeno koriste Hrvatski dom za svoj rad.

Razdoblje provedbe projekta: 19. 10. 2018. – 19. 10. 2020. godine

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.