Podrška Zaljubljenog Ginka „Najstarijoj Medulinki – čokoladnom stablu“ iz Medulina u natjecanju za Europsko stablo 2021. godine
115 godina staro stablo ladonje u centru Medulina, na medulinskom trgu, nakon osvajanja titule Hrvatskog stabla 2020. godine, predstavlja Republiku Hrvatsku u međunarodnom natjecanju Europsko stablo 2021. godine.
S obzirom da je na prošlogodišnjem natjecanju, daruvarski Ginko osvojio drugo mjesto na natjecanju Europsko stablo 2021. godine , a prema uzoru na javnu podršku, koju je Zaljubljeni Ginko dobio od grada Osijeka, gdje je zamjenica gradonačelnika Osijeka, Žana Gamoš pozvala Osječane i Osječanke da mu pomognu osvojiti titulu Europskog stabla godine, pozivamo sve naše sugrađane da svojim glasom podrže „Najstariju Medulinku – čokoladno stablo naših uspomena“ .
Cilj je međunarodnog natjecanja za Europsko stablo godine istaknuti značenje starih stabala u prirodnoj i kulturnoj baštini, posebno tragajući za stablima ukorijenjenim u život zajednice, koja svojom pričom svjedoče o prošlosti i povezanosti s ljudima.
Drage Daruvarčanke i dragi Daruvarčani, pozivamo vas da do najkasnije 28. veljače 2021. godine podržite „Najstariju Medulinku – čokoladno stablo naših uspomena“ glasanjem putem stranice www.treeoftheyear.org za dva stabla favorita s jedne e-mail adrese.
Upute za glasovanje:
– pristupiti stranici www.treeoftheyear.org/CR (na hrvatskom jeziku);
– odabrati dva kandidata i glasovati;
– za potvrdu odabira kandidata u naznačeno mjesto upisati e-mail adresu;
– glas će biti uvažen nakon što kliknete na link koji dobijete na e-mail adresu.