„Poslovni uzlet grada Daruvar“ održat će se  8. lipnja  2016.  Julijev park 1 ;

Poslovni dnevnik u suradnji s Gradom Daruvarom organizira besplatne edukacije i predavanja za poduzetnike, obrtnike i vlasnike OPG-ova, kao i za sve osobe zainteresirane za usavršavanje svojih poslovnih, menadžerskih i marketinških kompetencija te one koji se žele informirati o mogućnostima unaprjeđenja poslovanja, upravljanja i konkurentnosti u poslovnom svijetu.

Polaznike će renomirani stručnjaci opskrbiti informacijama, novostima i savjetima primjenjivim u bankarskom sustavu, menadžmentu, marketinškom i strateškom razvoju, a ujedno će saznati više o razvoju zdravstvenog turizma koji je danas sve popularniji. Uz specifikaciju koraka koje vode povoljnom kreiranju vrhunske marketinške i brend strategije, polaznici će usvojiti i temeljne upravljačke vještine prezentirane na konkretnim realnim slučajevima.

Svoje mjesto možete osigurati OVDJE na , brojeve telefona 016326000 i 6326021 ili e-mail adresu poslovni-uzlet@poslovni.hr. Više o rasporedu edukacija možete pogledati ovdje.

Edukacije će otvoriti glavni urednik Poslovnog dnevnika Mislav Šimatović, a sudionike i polaznike Poslovnog uzleta grada Daruvara pozdravit će i gradonačelnik gosp. Dalibor Rohlik,  te župan gosp. Damir Bajs.

Usprkos svojoj proaktivnosti i urođenim rukovodstvenim sposobnostima poduzetnici nerijetko mogu zateći svoja poduzeća uzdrmana kriznom situacijom. U neprilici, vlasnici poduzeća i obrta posežu za strategijom, modelima i rješenjima konstruiranim za preživljavanje i u tom trenutku ključno postaje menadžerstvo kao upravljačka funkcija za rekonstruiranje poduzeća.

Dr.Sc. Krešimir Delač na konkretnim primjerima predstaviti će nekoliko osnovnih bankarskih proizvoda te objasniti kako prepoznati kada su nam ti proizvodi potrebni u poslovanju na temu ”Gdje mi je nestao novac i kako ga opet stvoriti?”, kroz diskusiju će se utvrditi koji bankarski proizvodi su isplativi u konkretnom slučaju i kako ih pravilno koristiti te koje „nuspojave“ donose.

Sudionicima će biti predstavljen cijeli put do bespovratnih sredstava; od ideje do programa, natječaja, pregleda zahtjeva, potrebne projektne dokumentacije, procjene projekta, pregovori, provedba projekta i revizija. Mjerama se potiče gospodarski rast i to subvencijama od 36% do 45% od visine investicije u proizvodnji. Prijavitelji su mikro, mali i srednji poduzetnici te obrtnici. Veliki potencijal je za tvrtke sufinanciranje informatičko komunikacijske tehnologije u područjima razvoja prve i druge skupine. Sufinanciranje može iznositi i do 90% prihvatljivih troškova.

Simon Ferjuc, Tetida; dipl. oec. polaznicima će objasniti politiku ruralnog razvoja EU-a koja se kontinuirano razvija u svrhu susretanja izazova vezanih uz ruralna područja. S ciljem poticanja konkurentnosti poljoprivrede, osiguravanja održivog upravljanja prirodnim resursima i uravnoteženja teritorijalnog razvoja ruralnih gospodarstava, poduzetnicima i obrtnicima na raspolaganje su stavljena sredstva iz EU fondova.

U drugom djelu predavanja Jurica Zorman, EGK; menadžer s dugogodišnjim iskustvom predstaviti će R&D natječaj kojem je cilj potaknuti razvoj novih proizvoda, tehnologija i poslovnih procesa kroz povećanje privatnih ulaganja u istraživanje, razvoj i inovacije.

Također će predstaviti e-impuls, račun u digitalnom obliku koji bi bio mnogo jednostavniji i sigurniji za manje poduzetnike.

Poslovni uzlet projekt je koji je pokrenut na inicijativu Poslovnog dnevnika, a manifestira se u obliku besplatnih edukativnih sadržaja, edukacija i radionica. Cilj projekta je poticanje malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva. Praktična komponenta projekta omogućuje stjecanje poslovnih kontakata i suradnika te razmjenu iskustva.