Dana 20. lipnja 2018. godine u 12 sati potpisan je Ugovor o početku radova zgrade Glazbene škole Brune Bjelinskog Daruvar. Pisutni su bili župan Damir Bajs i njegovi suradnici, ravnateljica glazbene škole Vanda Cegledi, izvođač radova, prokurist tvrtke Promont-commerce d.o.o.,gospodin Vlado Koči i gradonačelnik Damir Lneniček ispred grada. Ugovor za energetsku obnovu zgrade Glazbene škole Brune Bjelinskog Daruvar potpisan je 2017. godine, a s današnjim danom potpisan je i Ugovor za početak radova koji kreću idući tjedan. Vrijednost radova najveće građevinske investicije na području Daruvara iznosi 2.146.487,38 kuna, to su radovi na krovu, mijenjanje vanjske stolarije, ugradnju novog visokoučinkovitog sustava grijanja.

Veći dio investicije energetske obnove školske zgrade sufinancira se europskim novcem, dok se 40% investicije obvezala pokriti Bjelovarsko-bilogorska županija. S obzirom na opsežnost radova i dugotrajnost, nastava u 9. mjesecu biti će organizirana u prostorijama Gimnazije, dio nastave u Hrvatskom domu i Pučkom otvorenom učilištu. Roditelji i učenici bit će pravovremeno obaviješteni u svezi održavanja nastave.

Realizacijom projekata ostvarit će se cilj kompletno obnovljenih i opremljenih, matičnih i područnih škola te samim time našoj djeci, učenicima i profesorima omogućiti uvjete rada i školovanja koji s primjereni vremenu u kojem živimo.

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.