Predsjednik Vlade Andrej Plenković u današnjem posjetu Gradu Daruvaru obišao je gradilište Veteranskog centra zajedno s ministrom hrvatskih branitelja, Tomom Medvedom te gradonačelnikom Grada Daruvara, Damirom Lneničekom.
Veteranski centar u Daruvaru jedan je od četiri veteranska centra koji se grade u Hrvatskoj a koji će omogućiti rehabilitaciju i psihosocijalnu pomoć hrvatskim braniteljima te pripadnicima hrvatske vojske, a rok za dovršetak radova je kraj ove godine.
Potom se sastao s predstavnicima Vatrogasne zajednice Daruvar i Javne vatrogasne postrojbe povodom njihove 140. obljetnice koja je obilježena prošle godine.
Premijer Andrej Plenković sastao se i s ministrom vanjskih poslova Češke Republike Tomášem Petříčekom s kojim je prisustvovao na svečanom otvorenju novih dijelova Češke Osnovne škole “Jan Amos Komensky” i Češkog Dječjeg vrtića Ferde Mravenca Daruvar.
Na svečanom otvorenju prisutni su bili i gradonačelnik Damir Lneniček, zamjenik gradonačelnika i saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu Vladimir Bilek, zamjenica gradonačelnika Vanda Cegledi, predsjednica Saveza Čeha, gđa. Ana – Maria Štruml – Tuček i drugi uvaženi gosti.

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.