U holu Ekonomske i turističke škole Daruvar, danas je priređen program posvećen obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i na stradanje Vukovarske bolnice u ratu. Gosti programa bili su djelatnici Vukovarske bolnice dr. Zoran Aleksijević i supruga Agneza, medicinska sestra, koji su svjedočili učenicima o događanjima.

Vukovarska bolnica bila je utočište mnogim ranjenim, stradalima i bolesnim, a u njoj je tijekom Domovinskog rata obavljen čitav niz operacija u vrlo teškim uvjetima. Vukovarska bolnica ujedno je i dom obitelji Aleksijević. Bračni par Aleksijević više od trideset godina radi pod istim krovom. Agneza je magistra sestrinstva i polaznica doktorskog studija menadžmenta na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

U bolnici radi 32 godine, posljednjih 18 godina kao pomoćnica ravnateljice dr. Vesne Bosanac za sestrinstvo. Njezin suprug, Zoran, jedan je od najboljih ortopeda u Hrvatskoj kojemu dolaze pacijenti iz cijele zemlje.

Nakon Domovinskog rata bili su prvi koji su se vratili u vukovarsku bolnicu i nastavili raditi. Bilo je to 1997. Danas, kažu, Vukovar ne bi mijenjali ni za što.

Ekonomska Vukovar 2