Zahvaljujući Vladimiru Hulinu-Mihalecu, prve drvene turističke marke su stigle u Daruvar! Velika nam je čast što nam ih je donio David Holub, autor ovog jedinstvenog projekta.

Marke su pravi fenomen u Europi, suvenir, uspomena a ujedno i sakupljačka igra koja motivira ljude da istražuju turističke atrakcije u 20 zemalja u kojima ovaj sustav funkcionira.

Trenutno, na svijetu ima oko 5.000 turističkih mjesta koja imaju svoje drvene medalje i oko 25.000 strastvenih kolekcionara. Veselimo se njihovom interesu!

Turističke marke su okrugle, drvene pločice koje se koriste kao suvenir a istovremeno kao “potvrda” posjete turističko atraktivnog mjesta.

A kako kaže David Holub, inicijator ideje i osnivač tvrtke Turistické známky:
“Projekt je uspješan, jer su markice vrlo lijepe, a činjenica da ih možeš kupiti isključivo na atraktivnom mjestu, u današnje vrijeme kada možeš s bilo kojeg mjesta u svijetu, kupiti sve što poželiš, daje im posebnu vrijednost.”

Cilj turističkih marki je pokazati ljepote svih 20-tak zemalja uključenih u ovaj projekt. Od danas je na popisu i Hrvatska, sa prvim turističkim markama grada Daruvara, koje će biti pilot projekt, nakon čega slijede i ostale destinacije!

Veselimo se brojnim kolekcionarima, postojećim i budućim. Vjerujem da će i mnogi naši sugrađani postati strastveni sakupljači ovih originalnih suvenira!

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.