Otvorenjem izložbe Moja prva početnica Društva esperantista iz Bjelovara u Pučkoj knjižnici i čitaonici Daruvar, započelo je obilježavanje Mjeseca češkog materinskog jezika u našoj županiji. Početnica je pisana na 70 jezika u 42 zemlje zastupljene na svim kontinentima, a izložbu možete pogledati do 12. veljače.
Ovo je peta godina zaredom kako se Mjesec češkog materinskog jezika održava u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji u kojoj su zastupljene sve 22 nacionalne manjine. U provođenje aktivnosti u sklopu ove manifestacije uključene su sve češke institucije i ustanove, a podršku pruža i Županija bjelovarsko – bilogorska, Grad Daruvar te Savez Čeha u RH.
Održavanjem manifestacije želi se osvijestiti širu javnost koliko je materinski jezik važan za svakog pojedinca. Češka manjina u našoj županiji ima mogućnost najmlađe članove odgajati i obrazovati na materinskom – češkom jeziku, a na nama je da sačuvamo ono što su nam naši preci ostavili kako bismo mogli njegovati, kulturu, tradiciju i običaje.
Otvorenju izložbe prisustvovali su između ostalih i saborski zastupnik Vladimir Bilek, inicijatorica manifestacije zamjenica župana Tanja Novotni – Golubić, zamjenica gradonačelnika Vanda Cegledi i predsjednica Saveza čeha u RH Ana – Marija Štruml – Tuček.

Fotografije: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.