Sedmu godinu za redom u Republici Hrvatskoj se održava globalna akcija Zelena čistka.
Ove godine je naša nacionalna akcija dijelom čak dviju velikih kampanja. Kao i do sada one globalne Let’s do it! World! koja se održava 15. rujna 2018. kada će u isti dan okupiti čak 150 zemalja oko pozitivnog cilja – čistog svijeta. Naši zajednički uspjesi u dosadašnjim akcijama prepoznati su od stane koordinatora kampanje Let’s Clean Up Europe! koju je pokrenula Europska komisija kao odgovor na sve veći problem divljih odlagališta otpada diljem Europe.

Stoga se Zelena čistka u Gradu Daruvaru ove godine održava u dva navrata:
– 20. i 21. travnja 2018. (u sklopu Let’s Clean Up Europe!)
– 15. rujna 2018. na dan najveće zajedničke globalne akcija čišćenja do sada kada će 150 zemalja svijeta čistiti okoliš na isti dan (u sklopu Let’s do it! World!

Povodom toga, zamjenica gradonačelnika, Vanda Cegledi, sazvala je dana 08. ožujka 2018. godine prvi, inicijalni sastanak, a prisustvovali su predstavnici o odgojno-obrazovnih ustanova, udruga građana, gradskih institucija koje djeluju na području Grada Daruvara.

Kao i proteklih godina, logističku podršku će pružiti komunalna tvrtka Darkom d.o.o., Hrvatske šume – Šumarija Daruvar i Javna vatrogasna postrojba Daruvar.

Ove godine, kao i cijelom svijetu, pristupiti će se sanaciji divljih odlagališta otpada na području Grada Daruvara.

Ovim putem pozivaju se i građani Daruvara koji su voljni sudjelovati u ovim akcijama da se prijave na telefon 043/331-241 ili na e-mail adresu: daruvar@daruvar.hr

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.