Daruvarčanka Snježana Hopp, donedavna povjerenica Vlade RH za Grad Daruvar imenovana je na ovotjednoj sjednici Vlade pomoćnicom ministra zaštite okoliša i energetike.

Podsjetimo Hopp iza sebe ma preko 20 godina radnog iskustva u realnom sektoru, završila je stručni specijalistički studij menadžmenta financija, područja rada su joj računovodstvo, porezi, financije, interna revizija, poslovno savjetovanje, likvidacijski i stečajni postupci. Posjeduje certifikat ovlaštenog internog revizora za gospodarstvo i certifikat poreznog specijaliste, te je stečajni upravitelj.

U vrijeme dok je vodila Grad Daruvar kao povjerenica Vlade uspjela je smanjiti obveze grada za gotovo 2 milijuna kuna, ostvariti višak prihoda i primitaka u iznosu od 2,9 milijuna kuna te tako u potpunosti pokriti manjak iz prijašnjih godina, a koji je na kraju 2016. iznosio 1, 8 mil. kuna. Ono što treba naglasiti je da Hopp nije članica niti jedne političke stranke,a na mjesto pomoćnice ministra izabrana je u prvom redu, kako kažu izvori bliski Vladi, zbog ostvarenih rezultata i svoje profesionalnosti.

Ovim imenovanjem odlazi s mjesta gradske vijećnice i predsjednice Povjerenstva za financije i proračun, no kako kaže, i dalje će biti na raspolaganju Gradu Daruvaru i njegovom vodstvu.