Grad Daruvar i tvrtka Nove mogućnosti d.o.o. organizirale su u velikoj vijećnici Gradske uprave socijalno – ekonomski forum o EU fondovima, prije svega namijenjen udrugama i institucijama, ali i lokalnim samoupravama.

Cilj socijalno – ekonomskog foruma bio je okupiti vodeće aktere društvenog života u Gradu Daruvaru te zajedno s njima utvrditi polazišnu osnovu za pripremu projektnih prijedloga prema EU fondovima. Naglasak je pri tome bio na mogućnostima koje pružaju Europski socijalni fond, strukturni fond koji promiče zapošljavanje, ulaže u stjecanje novih znanja i vještina te ulaže u obrazovanje, potiče socijalnu uključenost i borbu protiv siromaštva.

Mnogo je natječaja čije otvaranje tek predstoji i to većinom nakon „ljetne pauze“, stoga je važno već sada krenuti u razradu projektnih ideja i što je možda najvažnije međusobno se umrežiti, ne samo zbog razmjene iskustava, nego i zbog financijskih kapaciteta – objasnili su iz Novih mogućnosti.

Na početku foruma učesnicima se obratio gradonačelnik Dalibor Rohlik koji je prisutne upoznao s projektnim planovima s kojima Grad Daruvar ima namjeru aplicirati na natječaje. Prezentaciju u ime tvrtke Nove mogućnosti vodio je Nikola Ivanović.

[su_custom_gallery source=”media: 2111,2112,2113″ limit=”34″ link=”lightbox” width=”160″ height=”120″ title=”never”]