Danas je u nazočnosti ministrice regionalnog razvoja i fondova EU, Nataša Tramišak, župana Marko Marušić, saborskog zastupnika i zamjenika gradonačelnika Vladimira Bileka, kao i predstavnika partnera na projektu iz Grada Gradiške i Grada Lipika svečano otvoren Digitalni inovacijski centar Daruvar.
Grad Daruvar je zajedno s partnerima iz Grada Gradiške i Grada Lipika, te Općine Kotor proveo projekt „Development through Digital Innovative HUBs in Gradiška, Daruvar, Lipik and Kotor“ ukupne vrijednosti 1.487.795,35 €. Rekonstrukcija zgrade na lokaciji Josipa Jurja Strossmayera 32A u Daruvaru obuhvatila je prostor ukupne površine 414,51 m2.
Projekt je sufinanciran 85% iz programa INTERREG IPA CBC-HR-BA-ME prekogranične suradnje, Prioritetne osi – „Jačanje konkurentnosti i razvoj poslovnog okruženja programskog područja“.
Cilja projekta je doprinijeti održivom i konkurentnom gospodarskom i tehnološkom razvoju stvaranjem poticajnog poslovnog okruženja koje se temelji na inovacijama, novim tehnologijama i ICT rješenjima u prekograničnom području.
Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.
Skip to content