Igralište/vježbalište na otvorenom kojeg je grad Daruvar osvojio u sklopu projekta „Pokret za radost – Coca Cola” danas je svečano otvoreno u Rimskoj šumi (nasuprot „Streljane”).

Daruvar je jedan od dvadesetak gradova u kojem će se postaviti „Aktivne zone“ do kraja godine i to zahvaljujući nama samima – Daruvarčanima. Daruvar je tako u kategoriji gradova od 10 000 – 35 000 stanovnika osvojio prvo mjesto ostavivši iz sebe Labin i Petrinju. Ovim vježbalištem nadopunjeni su sportsko – rekreativni sadržaji grada na otvorenom.

Otvaranju su prisustvovali predstavnici Coca Cole Hrvatska, a projekt je podržao gradonačelnik Damir Lneniček sa zamjenicima Vandom Cegledi, Marcelom Medakom i Vladimirom Bilekom, kao i promotor „Pokreta za radost“, naš proslavljeni rukometaš Mirza Džomba.

Pokret za radost projekt je koji provodi Coca-Cola sustav u Hrvatskoj u suradnji sa stručnjacima s Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u cilju poticanja aktivnih životnih stilova i promocije važnosti redovitoga kretanja.

Cilj ovog projekta je zapravo izgradnja tzv. aktivnih zona, odnosno vježbališta na otvorenom, sa željom da građane potakne na redovito vježbanje i rekreaciju i educira o važnosti uravnotežene prehrane i redovite tjelesne aktivnosti za zdravlje.

Daruvar je jedan od dvadesetak gradova u kojem će se postaviti „aktivne zone“ do kraja godine. Igralište/vježbalište je namijenjeno svim građanima bez obzira na njihovu dob, jer uključuje sprave za vježbanje kojima se mogu koristiti umirovljenici, tinejdžeri, rekreativci i profesionalni sportaši, odnosno svi zainteresirani za aktivan život i vježbanje na otvorenom.

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.

Skip to content