20. lipnja 2020. u sklopu projekta „Otvorimo vrata zdravlja“, održat ćemo akciju mjerenja tlaka i šećera, na adresi Trg kralja Tomislava 17, Daruvar. S akcijom krećemo u 9 sati.

Članovi Centra za edukaciju, savjetovanje i humanitarno djelovanje Krugovi prisutnim će građanima mjeriti vrijednosti tlaka i šećera te će u razgovoru poticati proaktivan odnos prema vlastitom zdravlju i brigu o životnim izborima koje pridonose prevenciji bolesti.
Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.
Projektom ćemo promovirati zdravlje i prevenciju bolesti s naglaskom na najvećim zdravstvenim problemima stanovništva, pobolijevanju i smrtnosti koje su povezane s kroničnim nezaraznim bolestima, što se povezuje s nezdravim stilovima života.
Stanovništvo u ruralnim sredinama u težem je položaju u odnosu na stanovništvo u gradovima i stoga ćemo ovim projektom i aktivnostima nastojati doprijeti do građana iz ruralnih sredina i povećati razinu informiranosti o zdravim životnim navikama kojima u značajnoj mjeri preveniramo bolesti.
Bolji pristup preventivnim programima i aktivna briga o zdravlju pridonijet će poboljšanju zdravstvene slike na područjima provedbe, u Bjelovarsko-bilogorskoj, Virovitičko-podravskoj, Sisačko-moslavačkoj, Požeško-slavonskoj županiji. Sve projektne aktivnosti kao i stručni tekstovi na temu zdravlja nalaze se na internetskom portalu „Vrata zdravlja“ koji je kreiran i pokrenut u sklopu projekta.

Kompletan poziv možete preuzeti OVDJE.

Skip to content